ISTQB FOUNDATION

Den internationellt erkända och uppskattade certifiering inom mjukvarutestning från ISTQB.

ISTQB Foundation är en internationellt erkänd och uppskattad certifiering inom mjukvarutestning som tillhandahålls av International Software Testing Qualifications Board (ISTQB).

Certifieringen etablerar en gemensam terminologi och kunskapsbas inom mjukvarutestning, vilket också är varför många företag har denna certifiering som ingångströskel. På detta vis har ISTQB kommit att bli en standardiserad certifiering och kompetensförstärkning. Det är således även en värdefull referens för dig som testare som strävar efter att förbättra din professionalism och dina karriärmöjligheter inom test.

Om du har en annan roll, till exempel projektledare, produktägare, kvalitets- eller utvecklingsansvarig, kommer du att ha nytta av kursen genom ökad förståelse. Vår erfarenhet säger oss att kunskaperna kommer väl till hands genom förbättrat samarbete, vilket leder till snabbare och mer genomtänkta beslut.

De många fördelarna med ISTQB omfattar bland annat:

Gemensam terminologi och ökad kunskap inom hela testområdet
Förmåga att förstå och använda fundamentala begrepp i din kommunikation: testprocesser, testmetoder, testnivåer, testprinciper, testtekniker, testanalys, testverktyg, testmonitorering, testgranskning, & testdokumentation
Förbättrad praxis i testcommunityn
Ökade karriärmöjligheter
International Software Testing Qualifications Board (ISTQB) logo

Första delen av din resa

ISTQB Foundation är startpunkten. När du har erhållit din certifiering öppnar sig möjligheten för att studera vidare mot övriga nivåer och så kallade streams inom ISTQB, baserat på dina karriärmål och intressen. Denna kursen är ISTQB Foundation, sen finns även ISTQB Advanced Level & ISTQB Expert Level. Läs mer på www.istqb.org

Språk

Kursen hålls på svenska med svenskt kursmaterial.

Certifiering

I slutet av kursen får du möjlighet att genomföra certifieringsprovet, vilket är frivilligt. Kostnaden ingår inte i kurspriset. Provet består av 40 st flervalsfrågor. Provet genomförs i samarbete med SSTB (Swedish Software Testing Board). En totalpoäng på 65% eller mer (26 st korrekta svar) ger godkänt. Du anmäler dig till provet på https://www.sstb.se.

Kurstillfällen

Kursstart

Plats

2024-04-17

Göteborg

2024-05-22

Online

2024-06-10

Online

2024-09-04

Stockholm

2024-10-14

Göteborg

INTRESSERAD?

Skicka in en intresseanmälan!

Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret, så hör vi av oss och berättar mer.

Tack! Vi hör av oss till dig inom kort!
Något gick fel. Se till att alla nödvändiga fält är korrekt ifyllda.